31. ULTRA MARATON CELJE – LOGARSKA DOLINA 2015

Nalagam zemljevid...

Datum: 05.09.2015

Ura: 6:00

Kraj: CeljeBooking.com

31. ULTRA MARATON CELJE - LOGARSKA DOLINA 2015TEKAŠKA PRIREDITEV JE ŽE ZAKLJUČENA

PREGLED REZULTATOV

OGLED FOTOGRAFIJ


31. ULTRA MARATON CELJE - LOGARSKA DOLINA 2015

OPIS TEKAŠKE PRIREDITVE

STARTVsako leto organiziramo prvo soboto v septembru tradicionalni ultra maraton Celje-Logarska dolina. Letošnje leto bo to v soboto 5. septembera 2015!
73 km Celje-Logarska dolina
42 km Mozirje-Logarska dolina
27 km Ljubno-Logarska dolina
17 km Luče-Logarska doliina
ob 6.00 uri na trgu Celjskih knezov pred Narodnim domom
ob 9.00 uri v Mozirju-Savinjski gaj
ob 10.30 uri na Ljubnem
ob 11.30 uri v Lučah

Izdaja štartnih številk:

Štartne številke za vse štarte bodo na voljo v petek, od 14.00 do 21.00 ure in v soboto od 4.30 do 5.45 ure v prostorih Taborniškega društva Celje, Gledališka ulica 2, Celje ( pri nekdanjem Hotelu Turška mačka ) na ostalih štartnih mestih pa eno uro pred štartom.

Možni so odstopi na odstopnih postajah:
 31 km Celje-Mozirje (prva odstopna postaja – zabeleži se čas)
56 km Celje-Luče (druga odstopna postaja – zabeleži se čas).
Vsi tisti, ki boste štartali v Celju boste tekli še 2km krog do Čopove ulice oz. do mostu za Lisce in nazaj do spomenika SPLAVAR v Celjskem mestnem parku. Ta dodatek je potreben, saj šteje tek za tekmovanje EUROPA CUP in mora znašati razdalja natančno 73km.
Prevoz z avtobusom

Odhod iz Celja

V soboto zjutraj bo odpeljal avtobus na štartna mesta v Mozirje, Ljubno in Luče. Odhod iz Celje bo ob 7.00 uri s postaje na Glaziji.

Povratek v Celje

Avtobus iz Logarske doline bo odpeljal takoj po razglasitvi rezultatov. Drugi avtobus bo peljal po 19.00 uri, če bo potrebno.

CILJ

Cilj bo pri penzionu Na Razpotju, ki leži 800m višje kot Hotel Plesnik, kjer je bil zaključek od leta 2006. V Logarski dolini bomo tek zaključili ob 18. uri.

 

Svečana razglasitev rezultatov se bo pričela ob 16. uri pri penzionu Na Razpotju.
 
Prihod na posamezne kontrolne točke je časovno omejen.

a) do kontrolne točke v Mozirju je potrebno priti do 11. ure, kar je 5h od starta v Celju,
b) do kontrolne točke v Ljubnem do 13h, kar je 7h od starta v Celju,
c) do kontrolne točke v Lučah do 14.30h, kar je 9h od starta v Celju.
 
Maraton bo zaključen s ciljem v Logarski dolini ob 18.uri, torej s časom 12 h za 73 km.
Limit

Maraton je časovno omejen na 12.00 ur, zato je potrebno v povprečju prehoditi 6,25 km na uro. To je v povprečju, v tempu, 9minut in 36sekund za vsak kilometer. Tisti, ki bodo počasnejši, kot to določa limit, bodo izločeni iz tekmovanja in se jim bo odvzela štartna številka. Pot bodo lahko nadaljevali s spremljevalnim vozilom. Tekmovalec, ki bo na odstopno postajo prišel izven limita, ne bo prejel medalje in priznanja.
Prevoz z avtobusom
Odhod iz Celja

V soboto zjutraj bo avtobus odpeljal na štarte v Mozirje, Ljubno in Luče. Odhod iz Celje bo ob 7.00 uri s postaje na Glaziji.

Povratek v Celje

Avtobus iz Logarske doline bo odpeljal predvidoma ob 16.30 uri, oziroma takoj po razglasitvi rezultatov.
Drugi avtobus bo peljal po 19.00 uri, če bo potrebno.

OKREPČEVALNICE IN OSTALE STORITVE, ZDRAVNIŠKA OSKRBA 

Na celotni trasi bo skupno 15 okrepčevalnic. Tam bo možno dobiti vodo, sadje (banane in pomaranče), juho – Ljubno, Luče, Solčava.

Na poti od starta do cilja bosta dežurali dve zdravniški ekipi z rešilnima avtomobiloma. Masaže bodo nudili maserji na Ljubnem, v Lučah in na cilju v Logarski dolini.

Okrepčevalnice:

15 km
25 km
33 km
48 km
59 km

– Vrbje, Šempeter, Polzela (jezero), Letuš – Mozirje – Pobrežje, Radmirje, Ljubno

– Struge, Luče

– Igla, Rogovilec, Solčava, Sestre Logarska, cilj (Penzion na Razpotju)

Na štartni številki je tudi številka prve pomoči in odgovorne osebe za prireditev.
DOLŽINA PROG (natančne razdalje) 
 73,000 km Celje-Logarska dolina42,070 km Mozirje-Logarska dolina26,974 km Ljubno-Logarska dolina16,922 km Luče-Logarska dolina

Odstopni postaji:

 30,930 km Celje-Mozirje (prva odstopna postaja – zabeleži se čas)56,078 km Celje-Luče (druga odstopna postaja – zabeleži se čas)Več podatkov o sami progi si lahko pogledate pod rubriko Zemljevid. 

OPIS TRASE ATHLET MARATONA CELJE – LOGARSKA DOLINA

Start maratona je na Trgu celjskih knezov, pred zgradbo Mestne občine Celje. Trasa maratona je po Gosposki ulici speljana do nabrežja Savinje.

Od tu naprej je trasa maratona speljana po desnem nabrežju Savinje, gledano v smeri teka. V Kasazah, na 10. kilometru trasa prečka lokalno cesto in se nadaljuje do Vrbenskega jezera, kjer je na 12. kilometru prva okrepčevalnica.

 

Trasa je nato speljana mimo Vrbenskega jezera ter kmalu zatem prečka lokalno cesto pri Šeščah in se nadaljuje do Šempetra, kjer je na 17. kilometru druga okrepčevalnica. Od tu naprej je trasa speljana pod magistralno cesto, kjer kmalu zavije z nabrežja Savinje na lokalno cesto na Bregu pri Polzeli.

Trasa se nato nadaljuje po lokalnih cesta Polzele in na 20. kilometru prečka Savinjo ter se nato nadaljuje po levem nabrežju Savinje do Preserskega jezera, kjer je tretja okrepčevalnica.

 

Od Preserskega jezera do Letuša je trasa speljana po lokalnih cestah. V Letušu, kjer je na 24. kilometru četrta okrepčevalnica, pot prečka magistralno cesto in se nadaljuje po levi strani Savinje, nekaj časa po stranski cesti, potem pa po nabrežju Savinje in zopet po stranski cesti do Mozirja.

 

V Mozirju na 31. kilometru je prva odstopna postaja in start maratona na 42 km; tu je tudi okrepčevalnica. Potem je trasa speljana skozi Mozirski gaj, po stranski cesti do Nazarja, kjer prečka glavno cesto in se nadaljuje po lokalni cesti do Pobrežja, kjer je na 36. kilometru naslednja okrepčevalnica.

 

 

Trasa je še naprej speljana po lokalnih cestah do naselja Meliše, kjer na 40. kilometru zavije desno na stransko cesto in se kmalu za tem nadaljuje po travniški in gozdni poti do Radmirja, kjer je tudi okrepčevalnica. Trasa maratona v Radmirju ponovno prečka regionalno cesto in se po stranski cesti nadaljuje do magistralne ceste Celje – Logarska dolina. Tu trasa prečka magistralno cesto in se nadaljuje po pločniku po desni strani in po 500 metrih zavije desno čez Savinjo do okrepčevalnice na Ljubnem.

 

Na Ljubnem je start teka na 27 km. Takoj po startu trasa prečka magistralno cesto in se nadaljuje po levi strani cestišča ter po dveh kilometrih zavije z magistralne ceste, prečka Savinjo in se nadaljuje po stranski cesti. Po treh kilometrih pa trasa maratona ponovno zavije nazaj na magistralno cesto. Od tu se maraton odvija po levi strani cestišča do Gostilne Kosmač v Strugah, kjer je na 53. kilometru naslednja okrepčevalnica, vendar je tu potrebno prečkati cesto.

 

V Lučah na 58. kilometru je start teka na 17 km in odstopna postaja, pa tudi okrepčevalnica. Start maratona je v centru Luč, trasa maratona pa je od tu naprej speljana po levi strani magistralne ceste do okrepčevalnice v Igli, ki je 14 kilometrov pred ciljem, to je na 59. kilometru. Od tu se trasa maratona ves čas počasi dviguje.

Naslednja okrepčevalnica je pri gostišču Rogovilic v Robanovem kotu, kjer je ponovno potrebno prečkati regionalno cesto. Po okrepčevalnici je trasa maratona ponovno speljana po levi strani cestišča, do naslednje okrepčevalnice v Solčavi, ki je pri gostilni Siporex.

 

Od Solčave do vhoda v Logarsko dolino je še 4 km zavite in vzpenjajoče se ceste. Pri vhodu v Logarsko dolino je zadnja okrepčevalnica, saj je do cilja samo še tri kilometre. Trasa maratona, ki je speljana po stranski cesti, se naprej malo spusti, potem pa se rahlo dviguje vse do cilja pri Penzionu na Razpotju.

TEKMOVALNE KATEGORIJE POSAMEZNO

Tekmovalne kategorije so usklajene s kategorijami za pokal Evropa-cup in se v ženski in moški konkurenci stopnjujejo za 5 let.

 
– ženske in moški do 29 let,
– ženske in moški od 30 do 34 let,– ženske in moški od 35 do 39 let,– ženske in moški od 40 do 44 let,– ženske in moški od 45 do 49 let,

– ženske in moški od 50 do 54 let,

– ženske in moški od 55 do 59 let,

– ženske in moški od 60 do 64 let,

– ženske in moški od 65 do 69 let,

– ženske in moški od 70 do 74 let,

– ženske in moški od 75 do 79 let,

– ženske in moški od 80 do 84 let,

– ženske in moški od 85 do 89 let,

– ženske in moški starejši od 89 let.

TEKMOVALNE KATEGORIJE ŠTAFET
 – ženske absolutno– moški absolutno
STARTNINE

Predprijavnine sprejemamo do 1 septembra 2015. Vsi, ki se do takrat ne boste prijavili in plačali prijavnine, lahko to storite le še na startnem mestu do 1 ure pred startom. Pri tem pa bo startnina višja za 5 €.


Startnina posamezno znaša:

– 35 EUR, za vse starte v Celju
– 30 EUR, za start v Mozirju– 25EUR, za start v Ljubnem– 25 EUR, za start v Lučah 


Štartnine so povečane za 5€ zaradi uvedbe tekaških čipov in elektronske obdelave tekaških časov.

Člani Društva maratoncev in pohodnikov imajo 10 € popusta.

Prijavnino lahko nakažete na TRANSAKCIJSKI RAČUN, ki je odprt pri Banki Celje d.d.:
Sl56-0600-0011-8418-093 ; BIC KODA (SWIFT ADRESS) SBCESI2X

s pripisom: Štartnina Ultramaraton Celje-Logarska dolina, ali pa plačate v informacijski pisarni ZŠAM, Cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna.

Tujci lahko startnino plačajo pred startom.

Pretekle prireditve: ULTRAMARATONA CELJE - LOGARSKA DOLINA

Uradna internet stran organizatorja teka

Kontaktni email organizatorja teka