8. NOČNI TEK ŠTIRIH MOSTOV 2019

Nalagam zemljevid...

Datum: 15.06.2019

Ura: Celodnevna tekaška prireditev

Kraj: Škofja LokaBooking.com

8. NOČNI TEK ŠTIRIH MOSTOV 2019TEKAŠKA PRIREDITEV JE ŽE ZAKLJUČENA


8. NOČNI TEK ŠTIRIH MOSTOV 2019

OPIS TEKAŠKE PRIREDITVE

Letošnji Tek štirih mostov bo v soboto, 15. junija 2019, spet s petkovim uvodom in druženjem tekačev na Cankarjevem trgu. V soboto bodo tekle vse generacije – dopoldne vrtčevski otroci, popoldne šolarji, zvečer pa tekači vseh starosti.

Posebnost Teka 4 mostov so dvočlanske mešane, ženske in moške štafete. Trasa teka ima namreč dva različna kroga, prvi je dolg štiri, drugi pa šest kilometrov. V letu 2018 je teklo rekordno število štafet, saj se jih je zbralo 130. Zelo številčna je tudi udeležba skupin iz podjetij in društev. Doslej smo vedno nagradili najštevilčnejšo skupino, lani pa smo prvič še najuspešnejšo. Vedno nagradimo tudi udeleženko in udeleženca, ki se najbolj približata povprečnemu času. Pomembna je tudi zlata sredina. 😊

Tudi letošnja prireditev bo potekala v sklopu projekta Run4unity, ki po vsem svetu združuje številne športne dogodke in športne dneve, ki preko igre in zabave pripomorejo k preseganju različnosti.

Cilj projekta je izkusiti, vsaj za en dan, mir in edinost človeške družine ter predstaviti zlato pravilo (etiko medsebojnosti) kot sredstvo, da bi jo dosegli. Zlato pravilo, ki se v takšni in drugačni obliki pojavlja v vseh svetovnih kulturah in verstvih, se glasi: »Stori drugemu to, kar želiš, da bi drugi storili tebi« in je zato univerzalno.

Za področje športa so mladi to pravilo prevedli v »Pravila športne igre«, ki se glasijo:

  1. Igraj zares – daj vse od sebe!
  2. Igraj pošteno!
  3. Ne odnehaj, tudi ko je težko!
  4. Spoštuj vsakega; vsakdo je pomemben!
  5. Veseli se uspeha drugega tako kot svojega!
  6. Velike cilje lahko dosežemo le skupaj!

Pričakujemo, da se bo udeležba na dvodnevni prireditvi približala številu 3.000. Spremljevalni zabavno-športni program s celodnevno športno tržnico bo poskrbel, da nikomur ne bo dolgčas. Dan bo dolg in se bo končal s prijetnim druženjem ob živi glasbi na dveh prizoriščih – Trgu pod gradom in Cankarjevem trgu.

Tek štirih mostov je znan predvsem po tem, da Ločani poskrbijo za izjemno navijaško vzdušje ob celotni progi, zato je slogan prireditve 10 KM DOLG ŽUR. Tudi letos pričakujemo številne navijače, organizatorji v okviru Društva T4M in Športne zveze Škofja Loka s podporo Občine Škofja Loka pa bomo spet povezovali niti in se trudili, da bo vse potekalo po načrtih.

Organizatorji že zbirajo prijave (http://www.tekstirihmostov.si/prijava/), najugodnejše pa so do konca aprila.

 

Informacije:

Igor Drakulič, direktor prireditve

041 344 138

[email protected]

 

Pretekle prireditve: TEK ŠTIRIH MOSTOV

Uradna internet stran organizatorja teka

Kontaktni email organizatorja teka