POHORJE ULTRA TRAIL 2019

Nalagam zemljevid...

Datum: 24.08.2019

Ura: Celodnevna tekaška prireditev

Kraj: RušeBooking.com

POHORJE ULTRA TRAIL 2019TEKAŠKA PRIREDITEV JE ŽE ZAKLJUČENA


POHORJE ULTRA TRAIL 2019

OPIS TEKAŠKE PRIREDITVE

Pohorje skriva mnogo prelepih kotičkov, ki so ob strasti in ljubezni do trail teka prispevali k nastanku Pohorje Ultra Traila (pred tem Trail Maratona Pohorje). Športno-humanitarna prireditev ima zdaj že 4-letno tradicijo in organizatorji smo začutili, da je čas, da se povzpnemo nekaj stopničk višje, ali bolje rečeno, kar nekaj kilometrov dlje.

Na peti jubilejni izvedbi našega trail teka smo zato načrtovali popolnoma prenovljen koncept, nove trase in obljubljamo, da vas popeljemo v kotičke Pohorja, ki bodo jemali dih.

Štiri nove trase – PUT 85K, PUT 53K, PUT 35K in PUT 17K povezujejo območja občin Ruše, Maribor, Hoče, Slovenska Bistrica in Lovrenc na Pohorju. Te tekačem razkrijejo najlepša njihova območja in mnoge naravne znamenitosti Mariborskega, Hočkega in Ruškega Pohorja.

Tekači boste na sleherni trasi Pohorje Ultra Traila lahko uživali v čudovitih razgledih in pogledih na mogočne bukove in smrekove gozdove, brzice pohorskih potočkov, neštetih njihovih izvirov in jezer, v katera se stekajo. Posebno doživetje je tek skozi mistični Bistriški vintgar, pragozd Šumik in med večjimi in manjšimi gmotami, pred 16 milijoni let nastalega pohorskega granita, odetega v svež, zelen mah. Prav v teh predelih so tudi naši tekači odkrili spuste za bogove. Tega resnično ne želite zamuditi.

Pretekle prireditve: POHORJE ULTRA TRAIL

Uradna internet stran organizatorja teka

Kontaktni email organizatorja teka


Dodaj odgovor