WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2017

Nalagam zemljevid...

Datum: 07.05.2017

Ura: 13:00

Kraj: LjubljanaBooking.com

WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2017TEKAŠKA PRIREDITEV JE ŽE ZAKLJUČENA

PREGLED REZULTATOV


WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2017

OPIS TEKAŠKE PRIREDITVE

KAJ JE WINGS FOR LIFE WORLD RUN?

Wings for Life World Run je globalno tekaško tekmovanje, ko en dan ves svet teče kot eno za tiste, ki tega ne morejo. 100 odstotkov vseh startnin in donacij je namenjenih fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave hrbtenjače z namenom, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

7. maja 2017 bo tek že četrto leto zapored potekal po vsem svetu, s pričetkom ob natanko 13h po lokalnem času (11h po UTC). V Sloveniji se bo tek pričel na Kongresnem trgu v Ljubljani. Pol ure po startu tekačev bodo na trase zapeljala zasledovalna vozila in pričela loviti tekače. Zadnji tekač, ki ga bo ujelo zasledovalno vozilo, bo zmagovalec.

 

ORGANIZATOR

TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov, Staničeva 41, Ljubljana v imenu Roiss Dva d.o.o. (Red Bull Slovenia).

DATUM IN URA DOGODKA

Nedelja, 7. maj 2017, ob 13:00 po lokalnem času.

LOKACIJA IN OPIS TRASE

Tek v Ljubljani se prične na Kongresnem trgu v centru mesta in nadaljuje proti Domžalam, Kamniku, Cerkljam na Gorenjskem, Smledniku … Udeleženci bodo lahko občudovali prelep razgled na Kamniško-Savinjske Alpe.

Podroben zemljevid trase se nahaja na dnu strani.

PRIZORIŠČE WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Osrednje prizorišče teka Wings for Life World Run bo na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer se bo dogajalo marsikaj. Razstavljeni športni artikli, ogrevanje, fizioterapija, masaže, kakor seveda tudi možnost spremljanja celotnega globalnega teka v živo prek velikih zaslonov. Predel, namenjen tekmovalcem, bo vključeval registracijski šotor, garderobo ter hrano in pijačo.

UDELEŽENCI NA INVALIDSKIH VOZIČKIH

V Ljubljani se bodo udeleženci na invalidskih vozičkih pridružili globalnemu teku in tekmovali s preostalimi tekači. Preberite si Pravilnik, saj za zagotovitev enakih možnosti po vsem svetu veljajo posebna pravila za posamezne kategorije.

PREVZEM ČIPOV IN STARTNE ŠTEVILKE

Ob registraciji na licu mesta boste prevzeli startno številko, ki vsebuje čip. Čip se aktivira, ko na startni črti tečete mimo zasledovalnega vozila. Ko vas to isto vozilo kasneje prehiti na trasi, se s pomočjo čipa zabeleži vaš doseženi rezultat.

Vsi udeleženci, ki se bodo prijavili do 13. marca 2017, bodo prejeli personalizirane startne številke,

Prevzem startnih številk bo možen v tednu pred dogodkom in na dan dogodka. Udeleženci na invalidskih vozičkih bodo svoje startne številke lahko prevzeli na posebej zanje namenjenem prostoru. Več informacij kmalu.

DARILNA VREČKA

Vsi udeleženci bodo prejeli darilno vrečko, ki vključuje majico in druge priboljške, ki bodo znani malce kasneje.

STARTNINA

Do 31. decembra 2016:   20 €

Od 1. januarja do 3. maja 2017:   30 €

Povračilo startnine v primeru nezmožnosti udeležbe teka ni mogoče. 100 odstotkov vseh startnin je namenjenih raziskavam hrbtenjače. Na ta način prispevate k iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače, tudi če ne tečete.
Obstaja veliko izgovorov, a niti en sam razlog, da ne bi sodelovali!

Čim se prijavite na tek, boste prejeli potrditveno e-pošto in vaše ime se bo izpisalo na startni listi. Redno boste prejemali obvestila v obliki spletnih novičk in vse pomembne informacije.

ROK ZA PRIJAVO

Prijave se bodo zaključile 3. maja 2017 ob 23:59 po lokalnem času oziroma ob razprodaji prostih mest.

Če se prijavite do 13. marca, boste prejeli personalizirano startno številko.

SODELOVANJE

Na Wings for Life World Run lahko sodeluje prav vsak. Izkušnje ali predznanje niso potrebne. Pogoj je samo en: da bi lahko startali, morate imeti vsaj 16 let. Če to drži, se lahko pridružite na tisoče drugim tekačem in udeležencem na invalidskih vozičkih. Tecite za tiste, ki tega ne morejo.

Tečete lahko tudi z otroškimi vozički, in sicer v tem primeru startate z zadnjega startnega mesta.

Ena ekipa, en cilj – skupaj za dober namen

Ekipni tek omogoča, da lahko poleg tega, da tečete skupaj za tiste, ki tega ne morejo, izzovete druge, da ustvarijo lastne ekipe in tečejo skupaj s prijatelji, sodelavci in družinskimi člani. Ali pa tekmujejo z njimi. Ekipni tek je tako vrata odprl za klube, podjetja in prijatelje, ki želijo skupaj preteči polmaratonsko ali maratonsko razdaljo. Pridružite se lahko kateri koli ekipi, naj bo zasebna ali javna. Vsaka ekipa ima lahko neomejeno število članov – več kot jih je, bolje je! Razširite besedo o svoji ekipi oziroma povabite preostale, da se vam pridružijo. Edini pogoj je, da ste že prijavljeni kot udeleženec teka..

Tek podjetij – registracija s šifro darilnega bona

Če želite posameznike povabiti v vašo ekipo na teku Wings for Life World Run v Ljubljani v imenu podjetja ali kluba, lahko kupite darilne bone. Prijatelji, člani kluba ali zaposleni se nato lahko prijavijo na Wings for Life World Run brezplačno, zgolj z vnosom šifre darilnega bona.

Darilni bon je lahko tudi odlično darilo. Več informacij in naročilnica bodo na voljo jeseni 2016.

Ekipa Wings for Life World Run vam bo z veseljem pomagala pri prijavi ekipe ali prijavnem procesu z darilnimi boni.

Aplikacija Selfie Run

Zahvaljujoč aplikaciji Wings for Life World Run Selfie Run lahko sedaj tečete kjer koli, ne glede na vašo lokacijo. Aplikacija je brezplačna in vključuje virtualno zasledovalno vozilo, ki bo vas in na tisoče drugih tekačev lovilo 7. maja 2017. Več informacij bo na voljo kmalu.

ZDRAVSTVENA POMOČ

Nujna zdravstvena pomoč bo na voljo na prizorišču teka, kakor tudi vzdolž trase.

Če imate alergije oziroma imate v nujnem primeru pomembne informacije za ekipo zdravstvene pomoči, to zabeležite na zadnji strani vaše startne številke.

OKREPČEVALNICE

Okrepčevalnice bodo na voljo vsakih 5 km trase. Na voljo bo voda, energijska pijača Red Bull in sadje.

PREVOZ NAZAJ NA START

Ko vas zasledovalno vozilo prehiti, je za vas tekmovanja konec. Organiziran bo prevoz nazaj na prizorišče na Kongresnem trgu. Več informacij kmalu.

PRIHOD IN NAMESTITEV

Več informacij o prihodu na lokacijo in možni namestitvi bomo objavili nekaj mesecev pred dogodkom. Zaenkrat se lahko obrnete na turistično informacijski center www.slovenia.info

Pretekle prireditve: WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Uradna internet stran organizatorja teka

Kontaktni email organizatorja teka